Nisan Ayına Özel Kampanya!

2016’da 5 Popüler Dijital Trend!

2016da-5-populer-dijital-trend

Bugün, dünya nüfusunun yaklaşık %43’ü internete bağlı. İnternet yoluyla konuşuyor, fotoğraf paylaşıyor ve işlerimizi global olarak yürütüyoruz. Ve sonuç olarak geçtiğimiz 10 yıl öncesine kadar teknolojik gelişmelerin ne kadar çok dünyamıza müdahale ettiğine tanıklık ediyoruz. 5 yıl sonrasında ise çok daha fazlası ile karşı karşıya kalacağız.
Peki, mobil, e-ticaret, dijital medya, dijital finansal hizmetler ve nesnelerin interneti (IoT) konsundaki 2016 yılının anahtar trendleri neler?

İşte işe yarar anahtar ipuçları:

  • Mobil: Mesajlaşma Uygulamaları Artık Yeni Bir İşletim Sistemi
    Dünyanın en büyük 4 mesaj uygulaması dünya çapında yaklaşık 3 milyar aktif kullanıcıya sahip ve gün içinde açılan en çok 5 uygulama arasında! Kullanıcılar mesajlaşma uygulamalarında çok fazla zaman harcıyorlar ve bu durum şirketlerin müşterileri ile daha fazla bağlantı kurmasını sağlıyor.
    Facebook ‘dünya mesaj uygulama savaşı’nı domine ediyor: Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger ve WhatssApp, ki bu iki uygulamada Facebook’a bağlı. Bu iki uygulama hem doğu hem de batıyı kapsıyor, yani Facebook dünyayı globalleştiriyor!

Dünya çapında şirketler mesajlaşma uygulamalarını müşterileri ile bağlantı kurmak için harika bir yol haline dönüştürdüler. Bundan dolayı, birçok şirket uygulamalarını mal satmak, ürünlerini tanıtmak, müşterilerle iletişimi sağlamak ve daha fazlası için güçlendirmişlerdir. Birçok uygulama çok farklı alanlarda kullanılmaya başlanmış ve kullanıcılar hemen hemen hayatın her alanında uygulamalardan yararlanmaya başlamışlardır.

  • Digital Medya: Botlara yükseliş
    Programlı reklamlar, otomotik reklam gösterimlerinin alınışı, son yıllarda dijitale dönüşüm ile birlikte patladı. Fakat bu yükseliş trafik sağlayan botların ekosisteme nüfuz etmesi, insan davranışlarını taklit etmesi ile beraber büyük bir reklam dolandırıcılık sorununa da yol açtı.
  • Ödemeler: Mobil cüzdanlar 2016’nın en iyi izlenecek hikayelerinden olacak
    ​Mobil mağaza ödemeleri geçtiğimiz iki yıl içerisinde ivme kazanmıştır. EMV (Europay, MasterCard ve Visa) göçü ve akıllı telefon sağlayıcılarının mobil cüzdan çözümlerinin lasnmanı mobil ödemelerin yaygınlaşmasındaki en temel iki faktör olmuştur. Kullanıcı hacmini genişletmek adına teşvikler ve kullanıcı sadakat kartları önümüzdeki zamanlarda pazarda çokça yer alacak.
  • Nesnelerin İnterneti: Sonraki Sanayi Devrimi
    Dünyada hemen hemen her sektörde işletmeler, işletme maliyetlerini düşürmek, üretimi artırmak, yeni pazarlara açılmak ve yeni ürün geliştirmek için nesnelerin internetini (IoT) nasıl kullanabileceklerini farkettiler. Önümüzdeki beş yıl içinde, IoT çözümlerin kurumsal yatırımlarda toplamda 3 trilyon $ olması bekleniyor.IoT’ye yatırımın 2020 yılına kadar neredeyse 8 trilyon $’lık bir yatırım geri dönüşü olacağı gözüküyor.
  • E-ticaret: Nakliye İnovasyonu
    E-ticaret büyümeye devam ettikçe , perakendeciler nakliye şirketlerini daha fazla paketlemeye ve malların istenilen tarihte müşteriye ulaşmasına çok daha titizlikle yaklaşır oldular. Sonuç olarak, nakliye şirketleri yenilikçi yaklaşımı baz alarak çeşitli sistemler üzerinde çalışmaktalar. Ve günümüzde nakliye şirketlerinin oranı hızla artırıyor . Ancak bu artış kendi nakliye çözümlerini oluşturmak için , Amazon ve Walmart gibi mega – perakendecilerin arzları sayesiyle oluyor .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir