Sanal Ofis Kurmak İçin Gerekli Evraklar
Günümüzde giderek daha fazla kullanılmaya başlanan sanal ofisler, girişimcileri ofis kurma maliyetinden kurtarır ve kullanıcılarına pek çok avantaj sağlar. İş hayatının değişmesiyle birlikte çalışma şartları da değişmeye başlar. Bu nedenle, özellikle büyük ve küçük ölçekli şirketlerin kuruluşu ya da bu şirketlerin yeni kurulacak şubeleri için sanal ofisler sıklıkla tercih edilir.
Sanal ofisle şirket kurulumunun oldukça pratik ve kısa bir sürece sahip olması da girişimcilerin sanal ofislere yönelme nedenleri arasında bulunur. Peki, sanal ofisle şirketinizi nasıl kurabilirsiniz?
1.Şirket Türüne Karar Vermek
Herhangi bir ticari faaliyette bulunabilmek için şirketlerin resmi bir tebligat adresine ihtiyacı var. Bu adresi edinebilmek için de öncelikle faaliyet alanınıza göre kurmak istediğiniz şirket türüne karar vermeniz gerekir. Şahis şirketi ile anonim ve limited şirketler gibi sermaye şirketleri arasında seçim yaparak kurulum işlemlerinizi de bu şirket türlerine uygun olarak gerçekleştirirsiniz.
İlk defa şirket kuracak yeni girişimciler genellikle şahıs şirketi kurma eğilimindedir. Birden çok kişinin kuracağı ve sermayesi daha yüksek olan şirketlerse anonim ya da limited şirket olarak kurulabilir.
2.Vergi Dairesi ve Ticaret Odası
Şirket türüne karar veren girişimcilerin daha sonra Ticaret Odası’na kayıt yaptırması ve vergi dairesine mükelleflik açması gerekir. Bu aşamada sanal ofis adresi, yine sanal ofisin bağlı olduğu vergi dairesine bildirilmelidir. Sanal ofisle sahış şirketi kuruyorsanız noterden Ticaret Unvan Sertifikası düzenletmeniz de gerekir. Bu sertifikada ticaret ünvanı, şirket sahibinin adı ve soyadı, iş adresi gibi bilgilere yer verilir. Sermaye şirketlerinde ise ilgili bakanlıktan da şirket kuruluşu için izin almak gerek.
3.Mali Müşavirle Çalışmak Şart
Hem kurumlara verilen belgelerde hem de sanal ofis firmasıyla yapılacak sözleşmede, girişimcilerin bir mali müşavirle çalışması gerekir. Mali müşavire hazırlatılan şirket ünvanlı ve NACE kodlu sözleşme noter huzurunda imzalanır. Daha sonra mali müşavir sanal ofisin bağlı bulunduğu vergi dairesinden vergi numarası alır. Ticaret Odası’ndan alınan tescille birlikte vergi dairesi memurları şirketinizi kontrole geleceklerdir.
4.Şirketiniz Hazır!
Tüm işlemlerin ardından şirket adresiniz olarak gösterdiğiniz sanal ofis adresine vergi dairesi memurları tarafından bir ziyaret gerçekleştirilir. Eğer o sırada sanal ofiste bulunmuyorsanız, resepsiyon çalışanları tarafından randevu alınarak size anında iletilir. Sonrasında sanal ofisle şirket kurulumunuz tamamlanmış olur.
Günümüzde, girişimciler ve şirketler tarafından sıklıkla kullanılan sanal ofis ve ortak çalışma alanları şirket kurulumunu da oldukça pratik bir hale getirdi. Siz de hem maliyetten tasarruf etmek hem de şirketinizi hızla geliştirebilmek için LeventOfis sanal ofis hizmetinden yararlanabilirsiniz.