Sanal Ofislerin 6 Temel Faydası
Çalışma ortamı mantığını yeniden şekillendiren sanal ofisler; herhangi bir yerde ya da zamanda, ister bilgisayarınızla ister tabletinizle, sahada ya da evinizden çalışılabileceğinin ne kadar kolay ve maliyetsiz olduğu gerçeğini tüm sektörlere anlatan yeni bir konsept. Yaratılan bu yeni çalışma alanı ile üretkenliğin daha da arttığı, iş kurma maliyetlerinin büyük bir oranda azaldığı ve çalışanların daha mutlu oldukları keşfedildiğinden bu yana, sanal ofisler günümüzde ‘en akıllı ofis çözümleri’ haline dönüşmüşler ve kalıcı olmuşlardır.
İşletmenizin sanal ofisten yararlanacağı 6 temel fayda vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
1. Mesai Saatinizi Siz Belirlersiniz: Özellikle freelancer çalışanlar günlerini birçok periyoda ayırarak verimliliklerini artırmayı hedeflerler. Bazen gece çalışan, gündüz toplantı ya da proje görüşmeleri yapan freelancerlar için ‘mesai saati’ kavramı fazlasıyla değişkenlik gösterir. Sanal ofis yardımıyla, belirli bir mesai saati olmadan, gün içinde kısıtlamaya girmeden çalışmak ve en uygun verimlilik saatinizi yakalamak elinizde olur.
2. Çalışanlar Daha Aktiftir: Birkaç yıl önce yapılan araştırmalara göre, masanızda günde 11 saatten fazla bir süre oturduğunuzda, önümüzdeki üç yıl içinde ölüm riskinizin yüzde 40’ın üzerine çıkarttığını belirten bir araştırma yayınlanmıştır. Bu mantıkla, çalışanlar ofise zincirlenmemişse hayatlarında daha fazla aktif olacak ve daha sağlıklı olacaklardır.
3. Esneklik, daha fazla tatil gününün kullanılması anlamına gelir: Yoğun iş ortamınızda kendinize, eşinize, çocuklarınıza ya da arkadaşlarınıza ayıracak vakit bulamamaktan şikayetçi iseniz ve hazır ofis ortamlarından sıkılmışsanız, sanal ofis çözümü tam size göre! Kendi işinizi yürütürken sevdiklerinize ve hobilerinize rahatlıkla zaman ayırabileceksiniz.
4. Dünya Çapında Yeteneklere Erişim: İstanbul’da iş yapıyorsunuz fakat Hong Kong’da bir müşteri kazanmak ve dış dünya ile daha fazla bağlantı kurmak istiyorsunuz ve bunun için haftada bir orada olacak birine ihtiyacınız var diyelim. Eğer sanal bir ofisiniz varsa bu sorun ortadan kalkacak. Gelişen teknoloji ile beraber oradaki insanları ekibinize katmak için video görüşmeleri yaparak mülakatınızı gerçekleştirebilecek ve yeni iş arkadaşınızı online olarak bulabileceksiniz. Bununla birlikte birçok freelancer platformunu kullanarak da kolaylıkla ekip arkadaşı kazanabilirsiniz.
5. Daha Az Masraf Yaratır: Ofis açmak için birçok maliyete de kafa tutmanız gerekir. Bunlar ofis kirası, personel ihtiyacı, elektrik, su, doğalgaz gibi masraflarınız, ofisinizin giderleri gibi kalemler olurken, özellikle de yeni bir girişimciyseniz yola 1-0 geriden başlamanıza sebep olacaktır. Sanal ofislerde bu masrafların hepsi ortadan kalkacak ve siz prestijli bir lokasyonda ofisinizi kurmuş olurken, müşteri toplantılarınızı da paylaşımlı ofis alanlarının hizmet verdiği toplantı odalarında gerçekleştirebileceksiniz. Yani, işe başlarken masraflarınız büyük oranda azalacağı gibi aynı zamanda prestijli bir adreste, güzel hizmet veren ve müşterilerinizi rahatlıkla ağırlayabileceğiniz bir ofisiniz olacak.
6. Verimliliğiniz Artacak: Çalışanlar hedeflerine ulaşırsa veya aşarsa, işlerini sürdürürler. Çünkü insanlar genellikle işlerini yapabildiğinde daha mutludur ve birlikte bir grup insanı bir araya getiren dramayla uğraşmak zorunda kalmamaktadırlar. Bu sebeple her gün aynı çalışma ortamının tekrar etmesi, monoton iş hayatı ve ofis ortamının stresi çalışanlar üzerinde motivasyon kaybı yaşatacaktır. Buna çözüm olarak zaman zaman çalışanların mekan değiştirmesine ya da sıkıcı ofis ortamlarından kurtulmasına gereksinim olur. Kendi işini yapan freelancerlar ya da paylaşımlı ofis alanlarının verimli ortamını kullanan kurumsal firma çalışanları kaybolan motivasyonlarını tekrardan kazanacak ve iş planlarını hayata rahatça geçirebilecekler.
Sanal ofis teknolojinin sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanıp uzaktan çalışılmasına imkan veren işletmeler için geleneksel ofis ortamına güçlü bir alternatif sunar.